A márka, amiről tudnod kell

Autós magazin létünk ellenére gyakran kapunk olyan visszajelzéseket, hogy miért nem írunk motorokról is. Szerintem a kérdésben benne van a válasz is: autós magazin vagyunk, és nem motoros. De mégis megértem azokat, akik ezzel a kérdéssel fordulnak hozzánk. Jómagam is motorozok és tudom, hogy nincs az országban egy olyan oldal a motorosok számára, mint ez az autósok számára. Ezért mégiscsak próbálok nyitni a téma irányába. Csak arra kérlek, hogy ne szokjatok túlságosan hozzá. A legutóbbi bejegyzésemben, melyben kirándulásra és élményautózásra alkalmas autóutakról meséltem, próbáltam belecsempészni információkat, amelyek a motorosok számára is fontosak lehetnek ezeket az utakon. Ma azonban, ebben a bejegyzésben a teljes tartalmat szeretném a motorosoknak szánni. Mindezt azért bátorkodom megtenni, mivel egy magyarországi céget és annak termékeit szeretném bemutatni nektek. Mivel országunkban ez az egyetlen ilyen jellegű cég, szerintem teljes mértékben megérdemli, hogy beszéljünk róla.

A motoros ruházat gyártására szakosodott Sixgear márka teljesen egyedi a hazai piacon. Egyedisége és monopol helyzete mégsem veszi el a márka tulajdonosainak józan eszét: minőségi darabokat készítenek, figyelemmel követik a vásárlók igényeit, valamint az árak terén sem lépik túl azt a határt, ami fölött már pofátlanságnak számítanak az árazásuk. És hogy miért állítom mindezt ilyen biztosan? Mint említettem, jómagam motorozok (persze kevesebb intenzitással, mint amit a kocsikázásra és az autóim karbantartására fordítok), és van lehetőségem kicsit mélyebben ismerni ezt a témát. És a Sixgear márkával is van már tapasztalatom, szóval, miközben bemutatom őket, arról is fogok mesélni.

A márka létrejötte ahhoz kapcsolódik, hogy a Shox Motoros Áruházban a kereskedők igazán elkezdtek figyelni a vásárlók igényeire, és rájöttek, hogy hiába árusítják a legmenőbb és legnagyobb nyugat-európai márkák termékeit, a hazai vásárlók mégis olyan kérdésekkel és kérésekkel érkeznek a boltba, amire nincs tökéletes megoldás. Tehát elkezdték összegyűjteni az igényeket és létrehoztak egy speciális, a magyar igényeket kielégítő márkát, a Sixgeart. Mindez pedig már 2011-ben történt és azóta csak folyamatosan bővül a márka kínálata. A Sixgear a termékeit közúton, versenyeken és laborban is tesztelni, mielőtt piacra dobná. Ezek a tesztelések három fontos dologra irányulnak: az anyag szakítószilárdsága, kopásállósága, valamin a légáteresztő képessége is. Az első kettő egyértelműnek tűnhet, de azoknak az autósoknak mondom, akik még mindig itt vannak és olvassák a cikket, hogy a légáteresztő képesség is rettenetesen fontos. Mindezt persze valahogy úgy kell megoldani, hogy ne csapjon át a huzat a motoros ruhákon. Én nem is tudom, hogy egyáltalán hogyan létezik olyan anyag, amibe nyáron sem izzadok bele a motoron, mégsem ér a szél. Persze ezt nem az én dolgom tudni, hanem a motoros ruhákat gyártó személyek feladata.

Érdekesség képen elmondom, hogy a Magyar Mentőmotor Alapítvány csakis Sixgear ruhákban dolgozik. Ez azért sokat elárul a minőségükről. Egyébként pedig, ha már ismered őket, vagy csak ezután szeretnéd kipróbálni a termékeiket, de mégis van egy határozott elképzelésed arról, hogy milyen egy jó motoros ruha, akkor ők mindezt nagyon szívesen meghallgatják, írjál nekik bátran. Persze, ők sem ígérik meg (hogyan is tehetnék?), hogy minden óhajt és sóhajt azonnal teljesítenek, de szívesen figyelembe veszik azt, hogy mire van a magyar motorosoknak szükségük, és ezt a tudást felhasználják a termékeik megtervezésekor és gyártásakor.

A Sixgear figyel arra, hogy minőségi protektorokat használ a ruháihoz, hogy később ne kelljen külön vásárolni; figyel arra, hogy nem csak fekete termékeket gyárt (hiszen nem mindenki rocker, aki motorozik, én sem vagyok az). Aztán figyel még a különböző testalkatú személyekre is: a magasakra, akiknek általában túl rövidek a dzsekik és a nadrágok szárai; meg a molett alkatúakra is, akik nagyjából egyáltalán nem szoktak megfelelő motoros ruhát találniuk a saját méretükben. Emellett a Sixgear fontosnak tartja azt is, hogy a ruháit felszerelje fényvisszaverő részekkel is, hogy minél inkább láthatóak legyenek a termékeiket viselő motorosok közlekedés közben.

Mielőtt pedig elmesélném, hogy milyen termékeket árusítanak, még néhány fontos információt szeretnék megosztani azokkal, akik szeretnének tőlük motoros ruházatot vásárolni. A Sixgear termékeket csakis Shox Motoros Áruházakban lehet megvásárolni, vagy a shox.hu Motoros Webáruházban. Boltot több magyar nagyvárosban is találsz (Budapesten, Miskolcon, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten). Emellett pedig ott van a webáruház is, amely segítségével az ország bármelyik pontjára meg lehet rendelni a termékeket. Ez azért nagy segítség azoknak, akiknek nincs ideje, vagy lehetősége ellátogatni ezen városok egyikébe. A Shox webáruház bővelkedik mindenféle mérettáblázatban, szóval nyugodtan be lehet vállalni az online vásárlást. Főleg ha Sixgeart vásárolsz, hiszen akkor a minőség garantált.

Na de akkor kezdjük is el a termékek bemutatását!motoros ruházat

  1. Motoros dzsekik (külön férfiaknak és nőknek). Az érdekesség kedvéért mondom, hogy a cikk megírásának pillanatában nyolc féle női motoros dzseki érhető el. Ez azért fontos információ, mert ebből tudhatjuk, hogy a márka tényleg komolyan veszi a fogyasztóit. Hiszen nagyon sokszor abba a helyzetbe ütközünk, hogy férfi dzsekik kapcsán hatalmas kínálat van: évszakok, időjárás, színek, szabás, anyag, stílus stb. kapcsán, de ha a női választékra nézünk, tengődik két-három típusú dzseki, amiből lehet, hogy az egyik pont megfelel a vásárló elvárásainak, de lehet, hogy egyikben sem talált rá arra, amit keres.

Nekem egy Sixgear San Remo bőrdzsekim van. Ez a dzseki a perforált marhabőrnek köszönhetően tökéletes a meleg időben, hiszen a menetszélnek köszönhetően mindig hűtve vagyok. Ez egy igazi nyári dzseki, ami hosszabb túrákra is alkalmas, habár én ritkán tévedek el ilyen alkalmakra. A kabát egyébként több helyen is tartalmaz protektorokat és ütéstompító habot, ami nagyon nagy biztonságot ad. Emellett pedig rendelkezik hosszú és rövid összekötő cipzárral, amivel a nadrághoz lehet illeszteni.

  1. Motoros nadrágok. Mivel én csak nyári, és rövidtávú motoros vagyok, ilyen nadrággal még nem rendelkezem, de annyit elmondhatok, hogy ezek között is nagy választék van, hogy mindenki megtalálhassa a számára és az alkalomnak a legmegfelelőbbet.
  2. Motoros bőrruha. Ezek kapcsán is az a helyzet velem, mint a nadrágokkal. Nincs rá szükségem, de hiszem, hogy pont olyan jó minőségűek, mint a dzsekim és a többi Sixgear márkájú cuccom.
  3. Motoros kesztyűk; Merthogy kesztyűm kettő is van tőlük. És mindkettőt imádom, hiszen rettenetesen jól funkcionálnak: nem engedik, hogy a szél egy picit is bántsa a kézfejemet, bőven el vannak látva protektorokkal és mégis nagyon könnyedén lehet mozgatni benne az ujjaimat.
  4. Motoros esőruha és kiegészítő. Egyszer vettem tőlük egy esőruhát, mert akkor kivételesen hosszabb útra mentem nyáron. El is kapott többször is néhány zápor, de nekem egyáltalán nem kellett aggódnom miatta. Nagyon különleges élmény volt az esőben motorzni.
  5. Végül pedig ott vannak a motoros csizmáik is.