Ausztriai munka, hogy megtaláld az utadat

Tudom, hogy már korábban is írtam az ausztriai munkákról, de megint feljött a téma. Egy kedves kollégámmal beszélgettem, aki mesélte, hogy a fia Ausztriába ment, hogy szerencsét próbáljon. Még nem tudta eldönteni, hogy gimnázium után merre tanuljon tovább, viszont a gondolkodási időt szerette volna hasznosan tölteni. Ezért úgy döntött, jelentkezik egy szállodába, ahol állást hirdettek felszolgálóknak. Túl nagy tapasztalata még nincs, de nyaranta már dolgozott büfékben, ha jól emlékszem, egy étteremben is megfordult pincérként.

ausztriai munkák

ausztriai munkák

Úgy gondolom, hogy egy fiatal, aki még nem teljesen biztos az útjában, vagy szüksége van arra, hogy egy kicsit megálljon, hogy végiggondolja, pontosan merre akar továbbmenni, ez egy tökéletes lehetőség. Ugyanis megtanulja, hogy milyen, amikor hasznosnak érezheti magát, amikor a saját lábára áll, amikor egyedül kell megoldania a felmerülő problémákat. Persze, az sem utolsó, hogy fejleszti a némettudását, hiszen ma már szinte elengedhetetlen, hogy valaki legalább egy idegen nyelvet beszéljen folyékonyan.

Én szerencsés voltam, mert mire kikerültem a gimiből, már tudtam, hova menjek, mit csináljak, és szorgalmasan gyűjtögettem a pénzemet, amiből tudtam, hogy egyszer valóra fogom váltani az álmomat. De akiknek nincsenek olyan határozott tervei, mint amilyenek nekem voltak, nyugodtan megpróbálkozhatnak egy kis külföldi munkával, hiszen a tapasztalat sosem árt.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.