Autós tolltartó a kisfiúnknak

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Mindenki ismeri a mondást. Bizony a mi kisfiúnk, Gergő is ahogy egyre nő, egyre nehezebb vele, és egyre több mindent igényel. Amíg kicsi volt, addig minden játéknak örült, könnyen meg lehetett nevettetni, mindig jó volt a kedve, most pedig hirtelen nagyon válogatós lett. Nehéz neki jó ajándékot venni, és talán a legnehezebb szót érteni. Ismerek olyan szülőt, aki ilyen korba már pénzt ad a gyerekének, mondván vegyen amit akar magának, tanuljon meg bánni vele, de én még nem szeretnék neki pénzt adni. Hiszen akkor azt érezné, hogy mindent ráhagyok, azonkívül meg nélkülem nem nagyon megy vásárolni, mindig együtt szoktunk, akkor meg mit csinál a pénzzel? Meggyűjti, és aztán mit csinál vele? Ráér még a pénz fogalmát megtanulni!

Ami biztos, hogy szereti az autókat. Ezt nem nőtte ki. Pont olyan, mint az apja. Míg Gergő a kisautókat gyűjti, addig az apja a nagyokat. Mióta az apja megmutatta a Verdák rajzfilmet, azóta mindenből verdás kell neki. Az apja is szereti azt a mesét, pedig senki sem gondolná, hogy egy felnőtt férfi gyerekeknek szóló mesét néz. Pedig a férjem szerint az egy jó mese, ugyanis nagyon jó tanulsága van. Az autós kifejezések és viccek lehengerlőek. A férjem szerint mióta a Verdák kijött, még nem született jobb rajzfilm kisfiúknak. Én nem tudom, mert én nem értek ehhez, én a barbis meséken nőttem fel. Gergő mindenesetre imádja azt a kocsikat, és szeret autós magazinokat is olvasni. Rajzórán is autókat rajzol, és mindig amint hazaér a suliból, elkezdi mesélni, hogy hazafelé milyen autókat látott. Már körülbelül az összes márkát tudja. A mi kocsinkról pedig mindent tud. Azt is, hány lóerős, mennyit fogyaszt, hogy megy, stb. …

Történt azonban, hogy mikor második osztályba ment, már nem volt jó a tavalyi hátizsák. És a tavalyi tolltartó sem. Mert az még Thomas a gőzmozdonyos volt. És Gergő szerint a gőzmozdonyok már nem menők. Csak az autók a jók. Így hát azt mondta, hogy verdás dolgokat kér. Mivel akkoriban nem volt túl sok időnk, az internetnek hála, Gergővel együtt elkezdtünk keresgélni a neten. Végtére is találtunk egy webshopot, ahol nagyon olcsón árultak jó minőségű tolltartót, és egyéb tanszereket, játékokat. Nagy volt a választék, rengeteg játék közül lehetett választani. Lehetett ár szerint szűrni a termékeket, és beállítottuk Gergő korcsoportját, a mesehősök közül ott szerepelt elsők között a Verdák, majd lefuttattuk a keresést. Majdnem 30 találat volt a Verdák tolltartóra, és ennyire leszűkítve ez rengeteg. Majd ráhagytam a fiamra, hogy válasszon. Szerencsére mindegyik tolltartó olcsó volt. Mondtam, hogy lehetőleg jó nagyot válasszon, amibe elfér az összes ceruzája és filctolla. Ő pedig így hát kiválasztotta a legnagyobbat. Háromrekeszes, emeletes tolltartó, benne 10 db színes ceruza, 10 db filctoll, radírgumi, hegyező, vonalzó, és ajándékba járt hozzá még egy notesz is. Úgy gondoltam, hogy teljesen megéri ez a potom összeg, ha egy teljes pakkot kapunk. Cipzáros zárhatóság és 6 éves kortól ajánlták. Megrendeltük.

Ha új helyről veszek játékot, mindig óvatos vagyok, és egyszerre csak egy terméket rendelek. Nagyon félek az átveréstől. Főképp attól, hogy nem megfelelő minőségű dolgot kapok. De ez egy magyar webshop és valamiért azt gondoltam, hogy megbízható, hiszen nagyon igényesen van kialakítva a weboldaluk.

Nem kellett sokat várjunk és kihozták a rendelést. A kisfiam már nagyon várta. A futár kedvesen nyújtotta át neki a csomagot. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jól be volt csomagolva. A játék pedig karcmentesen, szép állapotba érkezett meg. A minta jól kivehető, a színe szép, élénk és piros. A benne található ceruzák is jó állapotba voltak, szerencsére nem tört el bennük a grafit, aminek nagyon örültem, mivel manapság egy csomó boltba is árulnak olyan ceruzákat, amelyikbe el van törve belül a grafit. Nem tudom, biztosan szállítás közbe ejtik le, de egyszerűen nem lehet igaz, hogy az ember kiad pénzt, akármilyen kicsi dologért is, egy ceruzáért, és az belül úgy szét van törve, hogy használhatatlan. Ennek mi értelme? Na szóval visszatérve, nagyon örültem, hogy ezek a ceruzák rendben voltak. 

Gergő alig várta, hogy apa hazajöjjön a munkából, és megmutathassa neki új szerzeményét. Kiszedegette a ceruzákat, aztán visszapakolgatta, színek szerint sorrendbe állította, aztán pedig nekilátott rajzolni. Gergő nagyon ügyes, ugyanis utána nekiállt rajzolni és lerajzolta a tolltartón látható képet. Az ő korához képest szerintem kifejezettem ügyes ebben. És szeret is rajzolni. Én nem vagyok elfogult, tudom, hogy van olyan dolog, amibe Gergő nem olyan ügyes, de ebbe igen. Szerintem érdemes is ezzel foglalkoznia. Ugyanis én nem leszek olyan szülő, aki szerint a gyerekéből csak orvos, vagy csak ügyvéd lehet. A gyerekem akármit is fog választani pályaválasztáskor, én támogatni fogom. És ha mondjuk festő szeretne lenni, én lennék a legbüszkébb rá, hogy belemer vágni. Elvégre könnyű egy biztos, kikövezett úton járni, de az talán nem vált ki az emberből ugyanannyi elégedettséget, mintha ő saját maga egyedül ér el valamit. De hajlamos vagyok elkanyarodni a témától. Talán ráérünk még Gergő pályaválasztásával foglalkozni, egyelőre térjünk vissza arra, hogy mennyire jó vásárt csináltunk ezzel a tolltartóval. Amikor a férjem hazaért, láttam, hogy már fáradt, de azért meglepő látni, hogy volt türelme a gyerek dolgához. Neki is tetszett az új tolltartó, és azt gondolta, hogy rendeljünk még arról a webshopról, ahonnan ezt vettük. 

Én is úgy gondoltam, hogy érdemes, ugyanis, ha a vásárolt termékeink elérik a 20 ezer forintot, akkor ingyenes a szállítás. Ráadásul rendkívüli akciók is vannak. A játékok tematikusan is el vannak rendezve, van babajáték, társasjáték, építőjáték és külön fület kaptak az iskolai felszerelések. Az oldalon több, mint 15 ezer játék található. Ez rengeteg!

Így neki is láttunk, hogy összeállítsuk Gergőnek az új iskolakezdési csomagot. Természetesen találtunk verdás hátizsákot, tornaszákot, tisztasági csomagot, uzsonnás dobozt, füzetboxokat, dossziékat, és megannyi dolgot. Könnyen összegyűlt a 20 ezer forint mind minőségi iskolai felszereléssel. Meg is rendeltük az egész csomagot, és most már elmúlt a kezdeti bizonytalanság az online rendelések iránt.

Természetesen ezt a csomagot is pár nap múlva kihozták, és mindegyik darab tökéletesen megérkezett. Nem hiányzott semmi a rendelésből, pedig igazán sok dolgot rendeltünk, sok kis apróságot. Gergő nagyon örült és örömmel készült az iskolára. Bizony tök jó őket ilyenkor látni, amikor még várják a sulit és még lelkesek. Aztán idővel ez majd elmúlik. Rájönnek, hogy milyen a világ, és bizony az a legjobb, ha minél később jön rá. Azt kívánom hogy a lehető legtöbb ideig éljen ebben a “de jó suliba menni” dologgal, és mutogassa büszkén az új verdás hátizsákját és tolltartóját. Mert ezek az apróságok apró örömökkel tudnak eltölteni, és ha szerencsések vagyunk, akkor ez kitart akár egyetemista korunk végéig is!