Az új autók, és a napelem rendszer info

Tegnap reggel a párommal a városba ment egyszer csak egy zöld rendszámos autót láttunk. Te tudod, hogy mit jelent az, ha valakinek ilyen rendszáma van?

A rendszám jelzések

Azért aki az utakon van, és vezet, már sok féle rendszámot láthatott. Na nem azokra gondolok, amik csak időnként merészkednek ki a garázsból. Ő róluk most nem is ejtenék szót, hiszen ők egy külön kategória.wheel-820099_640

Szóval a város felé tartottunk, amikor egy ilyen érdekes rendszámú autó jött velünk szembe. Igazából furcsállottam is, még magamban el is gondolkodtam rajta, hogy ilyet még nem láttam, de hangosan nem jött ki a gondolat a számon. Gábor a férjem, mint valami gondolat olvasó…meg is kérdezte, hogy láttam e a rendszámát. Felé nézve bólintottam, de különösen nem is törődtem vele, hiszen azt gondoltam, hogy sokat nem tud róla ő sem.

Aztán rájöttem, hogy ismét egy buta gondolat volt, hiszen ő szereti az autós kütyüket, újdonságokat, és biztosan már olvasott is róla valamelyik autós magazinban.

Az újdonságok

Az autós magazinokban mindig vannak újdonságok, és minden félét megírnak benne. Na ő innen olyan tájékozott mindennel kapcsolatban, még a napelem rendszer info is onnan van. A lényeg, hogy a két dolog összefügg, ezért is említem egy helyen Ha te sem tudod, hogy ki a zöld rendszámos autók, akkor most elárulom. Ők az elektromos autósok, nekik van ez a színű rendszámuk. Te tudtad ezt?

Persze amikor már felvilágosított, fel is keltette az én érdeklődésemet is. Elektromos? Az rendben is van, hogy megy, de mennyi ideig? És ha lemerül akkor mi van? Na azon már teljesen le is hidaltam, hogy nincs kuplung benne, és váltó sem. Na de akkor hogyan megy? Persze hajt, e azt gondolom ez egy nőnek magas. Ekkor gondoltam arra, hogy azért csak megnéznék magamnak egy ilyen autót.

Azt, hogy mit tudnak, most nem ecsetelném, akit érdekel, az úgy is utána fog nézni. A lényeg, hogy persze az akkumulátor a lényeg, hiszen attól függ, hogy mennyit bír. Na meg az autó ára is ettől függ. Állítólag a németek már sokkal előrébb vannak ezeket az autókat illetően, és számos olyan hely van ahol lehetőség van arra, hogy tölthessük az autónkat. Mondjuk amíg bemegyünk vásárolni, addig feltöltődik az autó. Ha összességében nézem, nem is olyan rossz dolog ez. Persze egyenlőre a mi számunkra még megfizethetetlen, hiszen örülünk, hogy van egy öreg autónk, ami működik, nem hogy egy új elektromosat vásároljunk.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.