Íme, egy jó tipp érzékeny bőr ápolására

kézműves szappanA férjem autószerelő, és bár nagyon szereti a munkáját, gyakran panaszkodik a személyes higiéniájának hiányára. Nem csak a nem létező mentálhigiéné zavarta, hiszen nagyon sok atrocitás érte szegényt: nem túl okos embereknek is kellett az autóját javítgatni, vagy gazdag muksiknak, akik el voltak telve maguktól, és lekezelően beszéltek vele, de a legjobban az idegesítette, ha valaki jobban tudott nála valamit. A lelki egészsége tehát ingadozott, nem teljesen volt kibékülve a környezetével meg önmagával sem.

Az meg aztán pláne bökte a csőrét, hogy az egykor puha bőre, amelyre annyira büszke volt így férfiként, teljesen elhasználódott. Cserepes lett a kézfeje, mintha egy idegességében szétharapdált női száj volna. Sokszor megviselte az olaj, a benzin… Szóval aggasztotta szegényt, hogy nem olyan szép, egészséges a bőre már, mint fiatalabb korában.

Kitaláltam neki egy praktikát ahhoz, hogy jobban érezze magát a bőrében, ezt szeretném megosztani az olvasókkal is, hátha többeket is érint a kézszárazság, a bőr minőségének romlása.

Úgy gondolom, hogy a legjobb megoldás ezekre a problémákra a natúr kozmetikumok használata, azon belül is a kézműves szappanoké. Ezek a natúr kozmetikumok olyan jótékony hatással vannak a bőrre, amelyet még sosem tapasztalhattál.

Ráadásul, egy jól választott márka több kedvezménnyel is kecsegtethet.

Miért is lehet jó egy kézműves szappan?

Nem tartalmaz adalékanyagokat, mesterséges anyagokat, semmilyen káros hatással nincsen az emberi bőrre. Olyan természetes termékek, amelyek abszolút megfelelnek az emberi használatnak, sokkal inkább hasznosak a szervezetünk számára, mint egyéb, kémiai folyamatoknak alávetett termékek.

Hogyan válasszunk ilyen szappanokat?

Én személy szerint (és most már autószerelő férjem is) az Aqua Mundi termékeire esküszünk!

Azt hiszem eljött az idő, hogy elmeséljem személyes történetünk folytatását…

Hogy jobbá tegyem férjem közérzetét, rendeltem neki barátnőm tanácsára az aquamundi.hu oldaláról néhány natúr kozmetikumot. Főleg kézműves szappant, levendulásat és körömvirágosat. Úgy gondoltam, abból nagy baj nem lehet, ha teszünk a dologgal egy próbát. Szerencsére az Aqua Mundi jó áron árusítja a termékeit, ráadásul ingyenes a szállítás díja, és több szappan vásárlása esetén kedvezményt is adnak. Szóval úgy éreztem, minden összeállt, hogy megtaláltam a megoldást a problémáinkra.

A termékek elég hamar megérkeztek, amikor kibontottam őket a csomagolásból, az egész szoba illatozni kezdett. Annyira erős illata volt ezeknek a szappanoknak, egy estére még a ruháimhoz is betettem őket, hogy vegyék át a levendula kedves szagát.

A férjemnek csak másnap adtam oda őket, fogmosás mellé, kézmosásra. Alaposan, minden ujja közét is megmosattam vele. A szappan hatása szinte azonnal látszódott.

A keze sokkal puhább volt, és az olajnyomok is eltűntek volna. Úgy tűnt, mintha két hét pihentető alvással jutalmazta volna a bőrét Zoli. Meglepődtünk mind a ketten.

Szóval az aquamundi.hu kézműves szappanai mindenképpen ajánlottak kipróbálásra!

A választást pedig főként illatra javaslom: én már kipróbáltam a mentásat, a hévízi iszaposat, és a mentásat is, most a mézes van soron. Alapvetően eddig a mentás a kedvencem, kellemes nagyon. Azt is be szoktam tenni a ruháim közé esténként, hogy munkába menet szagolgathassam magam a kocsiban. Mindig meg szokták dicsérni a munkahelyemen a kisugárzásom, hihi.

Miért jobbak ezek a natúr termékek bármilyen más terméknél?

Természetesen azért, mert nem tartalmaznak mesterséges adalékanyagokat. A bőrt megkímélik attól, hogy vegyi anyagokkal érintkezzék: ezáltal a hámsejtek elkezdheti a megtisztulás folyamatát. Az Aqua Mundi is hangsúlyozza a tisztaság fontosságát (a név választásának hangsúlyozása a főoldalon is erre utaló jel.)

Egyszóval mindenféle szempontból jó, ha valaki kézműves szappant használ, pláne akkor, ha az Aqua Mundi natúr termékeit alkalmazza, amelyek érzékeny bőrre kiválóan alkalmazhatóak.