Még egy tipp: vállalj másodállást

Én mindig is úgy voltam vele, hogy jobb, ha az ember egyszerre több lábon áll meg, mert ha ne adj’ Isten az egyikkel megbotlik, akkor még mindig van egy másik, amire támaszkodhat. Ez az életfilozófia valószínűleg a szüleimtől jött, akiknek volt állandó munkahelyük, de mellette mindig vállaltak másodállást, hogy jobb életkörülményeket tudjanak biztosítani maguk és a mi számunkra, valamint a már előbb említett biztonsági megfontolásokból.

Sokáig én is párhuzamosan dolgoztam két helyen, aztán sajnos az egyik lehetőségtől elestem, mert az autószerelő cég, ahol korábban volt állásom, lehúzta a redőnyöket. (Vagy hogy is szokták ezt mondani…) Sajnos olyan második munkát, ami szintén állandó és tudom folyamatosan csinálni, nem találtam. De sok olyan lehetőségem volt, ami alkalmi, vagy csak ritkán kellettem, de akkor tudták, hogy számíthatnak rám, és hívtak újra és újra. Ilyen mellékállásokból pedig van, ha nem is rengeteg, de szép számmal lehet találni. Akár csak egy kis fűnyírás a szomszéd kertjében, vagy fiataloknak kutyasétáltatás, gyerekvigyázás, de felnőtteket is keresnek adminisztrációs munkákhoz bedolgozásra, rendezvényen való kisegítésre, stb.

másodállás

másodállás

Szóval, én úgy vagyok vele, és ha szabad megint tippet adnom, akkor ezt adnám, hogy ha valaki teheti, akkor vállaljon másod-, vagy mellékállást, mert abból rosszul nem lehet kijönni.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.