Saját autóval járhatok nyelviskolába Budapesten

Hogy miért örülök ennyire ennek? Mert ez életem első saját autója. Sokat dolgoztam érte, hogy végre megvehessem, de most már megvan, és ez a fontos.

Nyári munka

Már 2 éve gyűjtök arra, hogy végre megvásárolhassam életem első autóját. Tavaly nyáron is a Balatonon dolgoztam, hogy több pénzem lehessen. Amennyi pénzt csak tudtam, félre tettem, hogy minél jobbat tudjak vásárolni magamnak.

Szerencsére, olyan munkát találtam magamnak egy koktél bárban, ahová akár minden évben visszamehetek dolgozni. Az időtől függ, hogy mikor nyitnak ki, de május közepe felé, ha szép az idő, akkor kis szoktak nyitni, és egész nyáron, ha nem köszönt be korán az ősz, akkor még szeptemberben is bőven nyitva vagyunk. Emlékszem első évben, amikor ott voltam, majdnem október végén zártunk be, szerencsére annyi vendég volt az utószezonban.

A jogosítvány

A jogosítványt, még ballagási ajándéknak kaptam. Persze nem egy valakitől, hanem mindenkitől, aki meg volt hívva a ballagásra, azt kértem, hogy pénzt adjon. Ha nem is sokat nem baj, de a sok kicsi soka megy alapon, hamar össze lehet szedni egy kis pénzt. Virágot sem kértem, inkább annak az árát adják oda. Akkor úgy számoltam, hogy ha 10 valaki ad, csak 5.000 forintot, akkor az már szép összeg lesz. Persze a szüleim sem ennyit adnak, és a nagyszüleim sem, de ha a távolabbi rokonok csak ennyit, akkor simán meg lesz a jogosítvány ára. Így is lett, ha jól emlékszem talán 10 vagy 15.000 ezer forint hiányzott még hozzá, de annyi pénzem maradt a szülinapi pénzekből, hogy ki tudtam egészíteni. Igaz, az elméletin egyszer megbuktam, az plusz kiadás volt, de sebaj, mára már van jogosítványom, és ez a fontos.

A nyári keresetek

Már két éve is jól kerestem a nyáron. 3 haverommal álltunk össze lakást keresni, így ez 3 részre oszlott. Szerencsére, találtunk egy nagyon egyszerű kis nyári lakot, amit csak ki kellett festenünk, de ez volt az első havi bérlet. nagy szerencsénk volt a kis öreggel,a ki kiadta nekünk. A festést egy nap alatt megcsináltuk, így hamar költözhettünk Persze nem kell nagy dologra számítani, mert egy nyári kis ház volt, de arra, hogy aludjunk, és tisztálkodjunk, megfelelő volt. Amúgy is 11 vagy 12 –re mentem dolgozni, és valamikor éjszaka végeztem. Nagyon utáltam meló után haza gyalogolni még. A sokadik hosszú nap után, és a hajnali sétálgatás miatt döntöttem úgy, hogy nem szórom el a pénzt, és gyűjteni fogok. persze, élni kell, lakni kell valahol, de ha havi százast félre tudok tenni, akkor az már szép összeg lehet.

Két év pénzéből tudtam megvenni az autót. Persze vehettem volna az elsőből is már egy öregebbet, de én egy Alfára vágytam. Meg is volt, hogy melyik kiadásra, és úgy döntöttem, inkább még egy évig várok, de akkor olyat veszek, amilyet tényleg szeretnék.

A nyári tapasztalatok alapján döntöttem úgy, hogy beiratkozom egy nyelviskolába Budapesten. Közben, szerencsére Pesten találtam is egy szuper járgányt, amit meg tudok venni, ha olyan hogy tetszik, így akkor már a nyelviskolába is kocsival tudok menni, és idén nyáron már nem kell gyalogolnom a munkából haza.

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.