Új fűtési rendszer és használt autó

Barátom régóta szeretne venni egy új autót, na persze nem a szalonból újat, mert azt azért nem teheti meg, hogy egy 0 kilométeres autót, csak úgy kihozzon, De le szeretné cserélni a már meglévő egyre több bajjal rendelkező és ezáltal gondokat okozó autóját. Ezért állandóan bújja az autós magazinokat, ahol már öregebb, de még jó kvalitásokkal bíró autókat is szoktak tesztelni az újságírók. Egy régebbi, de még jól működő és még jó pár évig használható autó a 20 as évei közepén járó személynek mindig jól jön, és egyelőre elég is számára. Szóval minden a témához kapcsolódó, és autós cikket elolvas, tájékozódik.

Most két fontot is nyitott az életében, mivel lakásfelújításba is belevágott, úgyhogy nem csak az autók és az autó vétel rejtelmeibe ássa bele magát, hanem a lakások újszerű fűtési rendszerének kialakításába is. Ami jelen helyzet szerint jobban áll, mint az autó vétel. Nem másért, hanem azért, mert talált egy nagyszerű oldalt és természetesen egy remek céget, ahol újszerű, energiatakarékos fűtésrendszert talált. El sem tudta eddig képzelni, hogy ilyen megoldás is létezhet a fűtések kialakításában. A mennyezetfűtés még őt is meglepte, igen én is néztem egy nagyot, hogy most mire is gondolhat, hogy elhatározta, hogy márpedig neki mennyezetfűtése lesz. Nem szeretne bajlódni azzal, hogy kiszámolja, hogy a padlófűtésnél mely részek maradjanak ki a rendszer kialakításakor. Nagyon praktikusnak mutatkozik első körben a mennyezetfűtés, és ahogy a cég honlapján tovább tájékozódott rá is jött, hogy valóban az. Az amorf fűtőszálakat, melyeket a cég be tud szerelni a padlófűtéskén, vagy falfűtésként, azt a technológiát tudják a mennyezeten is használni mennyezetfűtésként.
Nagyon részletesen le van írva a cég oldalán a szisztéma, amivel működik a mennyezetfűtés, az érdeklődés és a leendő vásárlók, teljes körű tájékoztatása megtörténik, nagyon vásárlóbarát módját választja a cég.
Innen lehet tudni, hogy a mennyezetfűtés milyen csodás elven működik, a sugárzó hő elvét követi, miszerint, nem a levegőt, mint közeget melegíti fel első körben, hanem a szobában található tárgyakat. Az elve olyan, úgy magyarázta a barátom, mintha a télen a napon állva sokkal melegebbnek érezzük az időjárást a nap sugarainak köszönhetően, ám ha ugyan olyan hőfokban az árnyékban állunk, ahol nem ér minket nap, ott hidegebb az érzet. Ezen elvet használja ki a mennyezetfűtés is, mely egy új, energiatakarékos technológia. Minden információt megtalált a barátom a cég honlapján, úgyhogy úgy döntött nem sokat késlekedik és megrendeli, ezt a csodás fűtési rendszert. Megadta a paramétereket, melyeket ő maga mért le, hogy hány négyzetméterről lenne szó, ez lapján a cég egy napon belül megküldte az árajánlatot. Nagyon kedvező volt ez az árajánlat, így rögvest meg is rendelte a mennyezetfűtését.
Pár hét elteltével barátomnál jelentkezett, a cég, hogy a szállítás időpontjáról és a beszerelésről értekezzenek és időpontot egyeztessenek. Nagyon rugalmasak voltak mindvégig, a barátom időbeosztását szem előtt tartva, sikerült időpontot találni. A szerelő szakemberek precizitása és hozzáértése mindent felülmúlt, úgyhogy nagyon gyorsan készen is lettek a szereléssel, még arra is jutott idejük, hogy némileg elmondják, hogy hogyan kell alkalmazni a fűtést, hogy az a lehető legjobb hőfokot tudja létrehozni a szobában. A barátom azóta is ódákat zeng a cégről, és arról hogy milyen jól működik a mennyezetfűtése.